Cierpliwość smakoszy została nagrodzona. 28 stycznia tego roku w Zagrodzie Bamberskiej w Poznaniu spotkali się: Sergiusz Hieronimczak (gospodarz wydarzenia), Ernest Jagodziński, Jakub Kasprzak, Michał Kuter, Tomasz Purol, Patryk Dziamski, Grzegorz Olejarka i Michael Vacek. by wspólnie przygotować menu degustacyjne. Wtedy już mówiono o tym, że to pierwsze, ale nie ostatnie spotkanie, a Ernest Jagodziński deklarował, że tym razem on zaprasza do Cuciny.
– Dzisiaj już wiemy na pewno, że 17 czerwca w poszerzonym gronie odbędzie się to niezwykłe wydarzenie. Lista kucharzy jest imponująca i doszły nowe osoby, co może tylko świadczyć o tym, że impreza znalazła uznanie wśród smakoszy, ale i szefowie kuchni traktują to wydarzenie, jako możliwość spotkania się, stworzenia wyjątkowego menu, które zaskoczy nawet najbardziej wybredne podniebienia – mówi Paulina Prusiecka, Marketing and Quality Manager City Parku.
Do grona kucharzy dołączyli: Artur Skotarczak, Dawid Łagowski, Dominika Slabon, która przyjedzie wraz z Grzegorzem Olejarką i reprezentować będą londyński Mandarin Oriental, Jacek Fedde, Dominik Narloch, Dominik Brodziak oraz Roman Kosmalski. Całe grono kucharzy to prawdziwy creme de la creme poznańskich szefów kuchni.
Co zatem goście Restauracji Cucina w Poznaniu będą mogli degustować? No tu prawdziwy zawrót głowy. Każdy myślę, że znajdzie coś dla siebie, bowiem menu jest tak obszerne i różnorodne, że będzie to prawdziwa uczta smakosza.
Od dzisiaj można już rezerwować miejsca na tę niezwykłą Kolację Szefów Kuchni. (rezerwacje@cucina88.pl) Cena menu degustacyjnego: 188 złotych od osoby.
My tam będziemy i relację z tego niesamowitego wydarzenia Wam przekażemy
Juliusz Podolski (Smaczny Turysta)