Kto chce spróbować prawdziwych góralskich serów, wędlin przygotowywanych według tradycyjnych receptur, chleba bez ulepszaczy powinien wybrać się do galerii Malta w ten weekend, który ponownie będzie tam Eko-weekendem.
Od piątku, 14 do niedzieli 16 września będzie tam można między innymi kupić słynące z niepowtarzalnego smaku oscypki z Bacówki Czorsztyńskiej. Nie zabraknie również innych regionalnych specjałów. Dla miłośników naturalnych produktów oraz wyznawców idei slow food Galeria Malta kolejny raz inicjuje sezon na zdrowe odżywianie.
Naturalne i zdrowe produkty będzie można nabyć od godz. 10 do 22 w piątek i sobotę (14 i 15 września) oraz od godz. 10 do 20 w niedzielę (16 września).
Wyznawcy idei slow food i fani produktów organicznych, a także ci, którzy cenią dobry smak, będą mogli kupić produkty sporządzone według tradycyjnych receptur, przetwory z ekologicznych warzyw i owoców oraz specjały regionalne.
Oscypki z mleka owczego sprowadzamy od Wojtka Komperdy, juhasa z Pienin.
– To ostatnie owcze oscypki w tym sezonie, na kolejne przyjdzie nam czekać do wiosny – zachęca do spróbowania Hubert Zięciak z Folwarku Wąsowo, przedstawiciel współorganizatora „Weekendu Eko”. Pod dostatkiem będzie za to tegorocznych kiszonych ogórków, które udały się nam rewelacyjnie! – zachwala.
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/gazeta_polska_codziennie_dzwoni_asystent_arabskiego_do_242579.html