Nauka w ZST Tarnowo Podgórne niejedno ma oblicze


Nauka w Zespole Szkół Technicznych Tarnowo Podgórne niejedno ma oblicze! Dzięki współpracy szkoły z firmą Amica, nawiązanej dzięki zaangażowaniu Olandii, szkolna kuchnia jest od teraz jeszcze lepiej wyposażona. I od razu odbyło się w niej wspólne gotowanie.


Pod okiem znanych szefów kuchni – Mikołaja Reja i Pawła Ludka – dwoje uczniów i nauczycielka angielskiego (pasjonaci gotowania) przygotowali dla zaproszonych gości polędwiczkę sousvide, pęczakotto z młodymi warzywami i serem dojrzewającym, glazurowane młode marchewki, a na deser truskawkowe lody z mascarpone.
Było przepysznie i bardzo sympatycznie – kolejny raz okazało się, że najlepsze rozmowy toczą się w kuchni! ARz


Fot. Materiały prasowe

Dodaj komentarz