Znowu razem w Poznaniu


17 kucharzy & 7 dań… kolejne spotkanie z cyklu Poznańscy Kucharze Razem nadchodzi! Już 22 kwietnia o g. 20 w restauracji Lumière w Hotelu Edison odbędzie się VI edycja tego wydarzenia!

PLAKAT 1200x1700 FBPoznańscy Kucharze Razem to inicjatywa łącząca szefów kuchni prowadzących na co dzień renomowane i wysoko oceniane restauracje w Poznaniu. Pomysł wspólnego gotowania zrodził się podczas kolacji Transatlantyk i zaowocował kolejnymi kulinarnymi spotkaniami w Zagrodzie Bamberskiej, restauracji Bazar 1838, Cucina i The Time oraz Pałacu Mierzęcin.

Bohaterowie wieczoru to grupa znakomitych szefów kuchni znanych z mediów, warsztatów i programów kulinarnych, ale przede wszystkim z pasji do gotowania. W restauracji Lumière gotować będą: Tomasz Purol, Dawid Łagowski, Dominika Słaboń, Tomasz Deker, Ernest Jagodziński, Mateusz Mikuła, Piotr Purol, Michał Kuter, Patryk Dziamski, Jakub Ignyś, Grzegorz Olejarka, Artur Skotarczyk, Sergiusz Hieronimcza, Mariusz Pieterwas, Witek Iwański, Roman Kosmalski. 

Gospodarzem wieczoru będzie Chef Jakub Kasprzak – młody, zdolny, ambitny, pełen pasji. Odbywał liczne praktyki w restauracjach m.in. w USA, Kanadzie, Norwegii, Austrii. Brał udział w wielu konkursach kulinarnych.  Uczestnik szkolenia w Institut Paul Bocuse w Lyon – Ecully.

Podczas jednego wieczoru zespół szefów sprawnie pracujących razem w jednej restauracji tworzy dania dla zaproszonych Gości w parciu o hasło przewodnie. Głównym motywem zbliżającej się kolacji będą „Jeziora, lasy łąki…”.

Efektem wspólnej pracy jest menu degustacyjne składające się z siedmiu dań. Smak każdego dania podkreśla przygotowane specjalnie na tę okazję wino.

Dodaj komentarz