Pyry nieco inaczej


Wegetariańskie ziemniaki po chłopsku

Składniki:

1 duża czerwona cebula

1 duża biała cebula

8 średnich ugotowanych ziemniaków

2 garście jarmużu

pieprz

sól

olej kokosowy/masło klarowane

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w pióra i smażymy aż zmięknie (można od razu dodać sól i pieprz). Listki jarmużu obrywamy ze zgrubiałych łodyżek, zalewamy wrzątkiem, a następnie odcedzamy. Do cebuli dodajemy jarmuż, smażymy około 1 minuty, a następnie wrzucamy ugotowane ziemniaki, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i gotowe!

Anna Szewczak – autorka bloga goodchanges.pl, zawodowo położna specjalistka w dziedzinie pielęgniarstwa neonatologicznego, gerontolog. Prywatnie miłośniczka kuchni wegetariańskiej, bezglutenowej, wielbicielka zdrowego odżywiania, a przede wszystkim mama, dla której żywienie w zgodzie z naturą to podstawa w dbaniu o zdrowie rodziny.

 

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz