Pięciu wspaniałych pizzaiolo


Senior Pizzaiolo Verace Gennaro Langella, który był jednym z wykładowców, dodajmy surowym, ponieważ jest w czwartym pokoleniu pizzaiolo, powiedział po egzaminie:

– Poziom studentów był bardzo wysoki. Jestem zadowolony, że mogłem ten kurs przeprowadzić z Marcinem Garbowskim. Przyglądaliśmy się, jak studenci radzili sobie z przygotowywaniem ciasta. Obserwując dokładnie, mogliśmy korygować pewne błędy, złe przyzwyczajenia i jednocześnie pokazywać te elementy, o których nie wiedzieli. Szkoła, która tutaj została otwarta, jest na bardzo wysokim poziomie.

Jedyny Polak posiadający tytuł Senior Pizzaiolo Verace Marcin Garbowski potwierdził słowa swojego włoskiego kolegi: – Efekt, jaki osiągnęliśmy podczas egzaminu, bardzo mile mnie zaskoczył. Punkty, które zdobyli nasi studenci, dają każdemu z nich szansę, by zostali wpisani do oficjalnego rejestru prawdziwych pizzerników neapolitańskich, pod warunkiem, że rok będą pracowali i robili pizzę w certyfikowanej pizzerii neapolitańskiej.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz