Noc Restauracji 2018 – smaki Polski


– Noc Restauracji zmieniała formułę. Podnieśliśmy poprzeczkę. Nasze wydarzenie ma charakter kolacji degustacyjnej opartej na lokalnych specjałach i polskich produktach najwyższej jakości – rozwija Gonera. – Format realizujemy przy wsparciu wytwórców jakościowych kulinariów, chcąc podkreślić rolę najwyższej jakości składnika w kuchni restauracyjnej. W tym roku są to producent sera dojrzewającego przez sześć miesięcy Bursztyn – Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek z Radzynia Podlaskiego, Masarnia Dreszler wytwarzająca rzemieślnicze wędliny klasy premium – między innymi półgęski, które stanowią typowo polski wyróżnik i Manufaktura Łagowski dostarczająca wysokiej jakości oleje smakowe na bazie oleju rzepakowego – między innymi o smaku wędzonych warzyw i porowy.

Ceny za menu degustacyjne wahają się w większości od 69 zł do 120 zł. Podczas tych niezwykłych 3 dni kulinarnej przygody pośród dań bogatych w produkty wysokiej jakości i znakomitych aromatów, w niektórych lokalach będą czekać na gości dodatkowe atrakcje jak choćby muzyka na żywo. W  każdej restauracji goście będą mogli porozmawiać z szefem kuchni o jego inspiracjach.

Wszystkie informacje o lokalach biorących udział w Nocy Restauracji oraz menu degustacyjnych i ich cenach znaleźć można na stronie internetowej www.nocrestauracji.pl  oraz fanpage www.facebook.com/NocRestauracji.

Więcej na kolejnych stronach tego artykułu:

Dodaj komentarz